Usein kysytyt kysymykset

USEIN KYSYTTYÄ EFR KURSSEISTA

Mikä on Emergency First Response?

EFR on yksi maailman nopeiten kasvavista ensiapukoulutusjärjestelmistä. Kouluttajia meillä on 60 000 ja he toimivat 175 eri maassa. Perustason kurssit kattavat hätäensiavun, elvytyksen.Tarjolla on erikseen ensiapukurssit aikuisille ja lapsille suunnattuun ensiapuun.

Kuka voi osallistua EFR kursseille?

Kuka tahansa ensiavusta ja auttamisesta kiinnostunut henkilö, joka haluaa hankkia ja ylläpitää ensiaputaitoja elämää, harrastuksia tai työtään varten. Kursseilla ei myöskään ole ikärajaa.

Missä voi osallistua EFR kurssille?

Voit etsiä avoimia kursseja kurssihakusivulta taipyytää tarjouksen kurssistaomalle ryhmällesi.

Mitä EFR kurssit sisältävät?

Kurssivaihtoehdot ja kurssien tarkat sisällöt löydät kurssien kuvakset -välilehdeltä tällä sivustolla.

Mitä EFR kurssit maksavat?

Kurssien hinnat vaihtelevat keston ja sisällön mukaan. Lisäksi kurssin hintaan vaikuttavat: ryhmän koko, aikataulu, kurssipaikka ja vaativuustaso. Voit pyytää tarjouksen kurssistasi.

Mikä on defibrillaattori ja miksi sen käyttöä opetetaan ensiapukurssilla?

Defibrillaattori on helppokäyttöinen, maallikkoauttajille tarkoitettu laite sydänkohtauksen hoitoon. Laite tutkii potilaan sydämenrytmiä ja suosittelee antamaan sähköiskun, jolla sydämen normaalin rytmin voi palauttaa. Defibrillaattorit lisäävät merkittävästi potilaan selviämismahdollisuuksia sydänkohtaustilanteessa. Koska sydänkohtauksen sattuessa nopea defibrilointi on tärkeää, monet yleiset paikat ovat varustautuneet defibrilaattooreilla. Niitä löytyy urheilukeskuksista, lentokentiltä, uimahalleista ja huoltoasemilta. Oikealla koulutuksella jokainen auttaja osaa käyttää defibrillaattoria sydänkohtauspotilaalle.

Mikä on suositeltu defibrillaattorin käyttökoulutus EFR kursseilla?

EFR kurssit eivät automaattisesti sisällä defibrillaattorin käyttökoulutusta. Kaikkiin kursseihin se voidaan kuitenkin liittää suositeltuna taitona. Kysy tätä EFR kouluttajaltasi.

Kuinka pitkiä EFR kurssit ovat?

Kurssien kestot vaihtelevat valitun kokonaisuuden mukaan 1 – 16 tuntiin. Tarkemman selostuksen eri kurssien kestoista ja sisällöstä löydät kohdasta kurssin kesto.

Mitä kurssimateriaalia EFR kurssiin kuuluu?

Kursseihin kuuluu seuraavaa materiaalia:

Primary & Secondary care suomenkielinen oppikirja

Primary & Secondary care suomenkielinen opetusvideo

Care for children englanninkielinen oppikirja

Care for children englanninkielinen opetusvideo

Miten pitkään EFR kurssi on voimassa ja miten se uusitaan?

Kurssista todistuksena saatava ensiapukortti on voimassa 24kuukautta kurssin käymisestä.Ensiapukortin voipitää voimassakäymällä lyhyen kertauskurssin aina 24 kuukauden välein. Kertauskursseilla kerrataan kaikki tärkeät taidot ja käydään läpi kaikki ensiapuohjeisiin tulleet muutokset. Kertauskursseja voi käydä uudelleen rajoituksetta.